De 10 duurste gouden munten die ooit verkocht zijn

Zelf gouden munten kopen kan een goede investering zijn voor later. Zeker wanneer je ziet hoe duur de 10 duurste gouden munten ooit verkocht waren. 

De Flowing Hair silver/copper dollar, een goede reden om zelf gouden munten kopen

De duurste munt ter wereld is de 1794/5 Flowing Hair Silver/Copper Dollar.

Verschillende deskundige numismatische onderzoekers zijn van mening dat dit de allereerste zilveren munt was die werd geslagen en uitgegeven door de Amerikaanse federale overheid.

Het vestigde een nieuw wereldrecord voor de duurste verkoop van losse munten ooit in 2013, met een verkoopprijs van iets meer dan $ 10 miljoen dollar.

De Munt van de Verenigde Staten opende voor het eerst haar deuren in 1792, en sloeg twee jaar lang alleen koperen en gedessineerde munten, voordat ze overging op het slaan van zilveren munten.

De Double Eagles

Deze Double Eagles, geslagen in 1933, werd teruggeroepen van het grote publiek en smolt door de munt, omdat de toenmalige president, Theodore Roosevelt, iedereen verbood goud te bezitten. Dit was omdat hij dacht dat het de bankencrisis zou helpen die op dat moment plaatsvond. Toch is het iemand gelukt om deze munt in handen te krijgen.

Uiteindelijk is de Double Eagle uit 1933 in 2002 op een veiling verkocht voor $ 7.590.020

De Saint-Gaudens Double Eagle

De Saint-Gaudens Double Eagle 1907 is een munt die moeilijker in grote hoeveelheden te produceren bleek dan verwacht. Het gecompliceerde ontwerp leidde tot een productiestop, waardoor er iets moest veranderen. Hierdoor hebben ze de munt verandert maar heeft die wel nog $ 7,6 miljoen dollar opgeleverd!

De Brasher Doubloon

De Brasher Doubloon uit 1787 was het resultaat van het doel van één man om de staat New York te overtuigen om koperen munten te gebruiken in plaats van goud. De overheid ging hier echter niet mee akkoord. De heer Brasher, de getalenteerde goudsmid die hij was, negeerde de staat en besloot toch nieuwe munten te slaan, voornamelijk in brons, maar ook een paar 22-karaats gouden munten.

Omdat deze munten zo zeldzaam zijn en zo’n interessant verhaal hebben, worden ze beschouwd als extreem waardevol en zeer goed gesorteerd.

In 2011 kocht een Wall Street Investment Firm één munt op een veiling voor $ 7,4 miljoen dollar.

Edward III Florin

De oudste munt op deze lijst, ongeveer 670 jaar oud om precies te zijn, wordt momenteel gewaardeerd op iets minder dan $ 7 miljoen.

De waarde van deze munt is voornamelijk afgeleid van de leeftijd, en men denkt dat het een van de slechts drie van dezelfde munten is die de eeuwen tot nu toe hebben overleefd.

Kijk hier voor alle andere duuren gouden munten die er zijn.