Wat is de werkwijze van een datingbureau?

Ben ik niet te kieskeurig? Ben ik zo moeilijk om een relatie mee aan te gaan? Misschien zijn dit vragen die je jezelf wel eens hebt gesteld. Terwijl veel van je vrienden, collega’s en familieleden al heel lang een vaste relatie hebben, wil het bij jou nog niet lukken. Je hebt een aantal relaties achter de rug, sommige langdurig, andere van korte duur. Telkens blijkt na verloop van tijd dat jij en je partner toch minder goed bij elkaar passen dan je dacht. Misschien is relatiebemiddeling via een datingbureau voor jou een goede optie.

Hoe wil je jouw droompartner ontmoeten?

Je hebt een druk en actief leven en je hebt grote ambities. Een vaste partner, als aanvulling en als ondersteuning, hoort daar zeker bij. In je vriendenkring, op je werk of in het uitgaansleven ontmoet je regelmatig nieuwe mensen en het is vaak genoeg gebeurd dat je vlinders in je buik voelde ontstaan. Toch wil je sneller en beter resultaat. Je ontmoet gewoon té weinig potentiële partners en je vindt te weinig aansluiting bij diegenen die je in je dagelijkse leven treft. Een van de mogelijkheden die je hebt onderzocht, is online dating.

De voor- en nadelen van online dating

Het grote voordeel van online dating ligt in de beschikbaarheid van mogelijke partners, die allen met hetzelfde doel ingeschreven staan. Online dating heeft echter ook nadelen. Bij een fysieke ontmoeting met een potentiële partner valt alles samen. Je let op lichaamstaal, stemgeluid en de manier waarop hij of zij op je reageert. Bij online dating gaat dit allemaal in fases. Je begint met het bekijken van statische foto’s en het lezen van een geschreven tekst. Is je interesse gewekt, dan kun je door chatten of telefoneren elkaar beter leren kennen. Tijdens de ontmoeting kom je er dan achter of er daadwerkelijk een klik ontstaat en of jullie samen verder willen gaan. Vaak gaat het in deze fase mis. Dat kan zorgen voor teleurstellingen, waardoor velen het online daten opgeven.

De meerwaarde van een datingbureau

Een datingbureau, gespecialiseerd in relatiebemiddeling, pakt het helemaal anders aan. Een datingbureau als Mens & Relatie bijvoorbeeld, werkt vanuit persoonlijk vertrouwen en grote discretie. Je krijgt te maken met een bemiddelaar die ruim de tijd neemt om jou beter te leren kennen. Je wensen, verwachtingspatronen, voorkeuren en je ambities, ze worden allemaal in kaart gebracht. Je relatiebemiddelaar gaat vervolgens gericht op zoek naar kandidaten die een grote mate van overeenkomst met je hebben. In plaats van schieten met hagel, wat online dating vaak is, schiet je datingbureau met scherp. De kans is groter dat jij en je potentiële levenspartner veel raakvlakken hebben, van waaruit een langdurige relatie kan groeien.

Relatiebemiddeling door een datingbureau – iets voor jou?

Lijkt het wat voor jou, relatiebemiddeling via een datingbureau als Mens & Relatie? Misschien is het voor jouw functie minder geschikt om online te daten en wil je zoveel mogelijk anoniem blijven of discreet daten. Je bemiddelaar van Mens & Relatie heeft geheimhoudingsplicht en gaat zo discreet mogelijk te werk. Probeer het eens uit en vraag een kennismakingsgesprek aan. Vraag tijdens je gesprek in elk geval naar aantoonbare resultaten en laat je consulent aantonen waarom relatiebemiddeling voor jou de beste methode is.