Voordelig extra ruimte voor je bedrijf met semi-permanente bedrijfshallen

Ruimtegebrek kan verschillende oorzaken hebben. Om extra ruimte bij te bouwen moet je wel heel zeker weten deze ruimte ook continue te gebruiken, zeker gezien de kosten die een dergelijke verbouwing met zich meebrengt. Het kan in dat geval de moeite lonen eens na te denken over een semi-permanente bedrijfshal. Een bijkomend voordeel is dat je niet met allerlei vergunningen geconfronteerd wordt, door bouwcommissies heen hoeft en een stuk goedkoper en vooral slagvaardiger kunt werken.

Voor bijna alles een snelle oplossing

Deze semi-permanente oplossingen kunnen op zeer korte termijn geplaatst worden waardoor uw ruimtegebrek snel opgelost is. Een dergelijke bedrijfshal kan volledig aangepast worden aan de specifieke behoeftes. U kunt kiezen uit verschillende opties en een vrije overspanning tot veertig meter is mogelijk, zodat u niet gehinderd wordt door ongewenste palen die de efficiëntie in gebruik van de ruimte verminderen of het aanzien van de inrichting bepalen. Maar niet alleen het formaat is belangrijk, ook de toegang, isolatie, verwarming en eventueel gebruik van ramen spelen en grote rol.

Deze bedrijfshallen zijn geschikt voor eigenlijk alle takken van industrie waarbij in eerste instantie vooral gedacht wordt aan magazijn- en opslagruimte of distributiecentra. Maar ook scholen, supermarkten en showrooms van bijvoorbeeld auto’s zijn gebaat bij deze ruimtelijke oplossing. Een dergelijke bedrijfshal wordt zelfs gebruikt binnen de horeca om extra ruimte te creëren, soms voorzien van allemaal glazen panelen waardoor de ruimte omgetoverd wordt tot een sfeervolle serre. Een tijdelijke bedrijfsruimte kan dus ook heel goed een sfeervolle oplossing zijn naast de praktische voordelen die het met zich meebrengt.

Bijna onbegrensde mogelijkheden

Doordat er gekozen wordt voor een modulaire benadering kunnen er eenvoudig tussentijdse aanpassingen gedaan worden en zijn extra zaken als, keus uit diverse soorten loop- of roldeuren, sandwichpanelen met of zonder glas, een rook- en warmte-afvoer, verlichting en volledige isolatie, mogelijk. Het dak kan worden gevormd door volledig geïsoleerde panelen, vaak toegepast bij een industriële bedrijfshal of voorzien worden van al dan niet geïsoleerde PVC zeildoeken.

De mogelijkheden zijn in feite bijna eindeloos. Snelle plaatsing, handige tussentijdse aanpassingen, vlotte afbraak of verplaatsing zijn een aantal van de voordelen van een semi-permanente bedrijfshal. Vergunningen zijn meestal niet nodig voor dit soort constructies vanwege het tijdelijke karakter. Mocht het toch nodig zijn aanvragen in te dienen dan wordt dat voor u gedaan, zodat u een alles in een pakket afneemt.

Een perfecte constructie

Een semi-permanente bedrijfshal huren is een veel gebruikte optie. Toch is kopen ook een mogelijkheid. Het kan nooit geen kwaad te informeren naar de mogelijkheden om zo uit te vinden welke opties het beste bij uw wensen aansluiten. Na de aanvraag en het advies ontvangt u een vrijblijvende offerte gevolgd door locatie bezoek. Hierna vindt een opdrachtverstrekking plaats en komt er een ontwerp gevolgd door de daadwerkelijke productie. Het eindresultaat is zichtbaar in de opbouw en, tenslotte, de oplevering.

Een tijdelijke bedrijfshal is en blijft maatwerk, zowel in ruimte, invulling van deze ruimte, het uiterlijk en het budget. Daarnaast staat veiligheid voorop en worden de tentconstructies, na interne engineering, getoetst door een onafhankelijke instantie. Veilig, snel, praktisch en, indien gewenst, sfeervol, wat kunt u eigenlijk nog meer verwachten van een tijdelijke bedrijfshal.