Welk gereedschap gebruiken de hulpdiensten

Zoals je je wellicht kunt voorstellen, gebruiken hulpdiensten verschillende materialen in hun werk. Dit is natuurlijk hoognodig. Denk maar aan wat je nodig hebt om een brand te blussen of iemand te bevrijden na een verkeersongeval. Dit lukt alleen met de juiste soorten knip en spreid gereedschap. Ben jij benieuwd wat hulpdiensten nodig hebben om mensen letterlijk en figuurlijk uit de brand te helpen? Lees snel verder.

Het belang van hydraulisch gereedschap

Ten eerste is het goed om te weten dat hydraulisch gereedschap van Holmatro een grote rol speelt bij de bevrijding van mensen uit een noodsituatie. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval. Het kan erg lastig zijn om iemand te redden. Soms kan er een voertuig deels op je liggen of moet je uit een voertuig worden gehaald. In dit soort gevallen komt hydraulisch gereedschap heel goed van pas. Waarom? Omdat je met dit soort gereedschap door metalen heen kan knippen en scheuren. Het is heel erg sterk en zorgt er dus ook voor dat het proces een stuk sneller verloopt. Met de hydraulische schaar kun je knippen en met de spreider kun je onderdelen van bijvoorbeeld een auto uit elkaar drukken. Hierdoor creëer je ruimte en lukt het bevrijden beter.

Must have: een goede ladder

Ook een ladder is van groot belang als je bij de brandweer werkt. Je kunt dan veel sneller bij situaties komen. Soms is het niet eens mogelijk om te klimmen of is het zelfs enorm gevaarlijk. Een ladder komt dan goed van pas. Op deze manier kunnen brandweerlieden namelijk op een gebouw of in een boom klimmen. Er zijn veel verschillende soorten ladders, maar het belangrijkste is dat de ladder bij de brandweer van hoogwaardige kwaliteit is. Vaak gaat het om een grote driedelige ladder, maar ook kleine ladders worden vaak gebruikt.

De crucialiteit van een haakse slijper

Tot slot is de haakse slijper erg belangrijk. Eigenlijk zegt de naam het al een klein beetje, maar met de haakse slijper kan metaal en steen geslepen worden. Hoe werkt dit? Je zou met een haakse slijper razendsnel een hek open kunnen slijpen. Zo ben je sneller op de plaats waar bijvoorbeeld een brand geblust moet worden. Je kunt namelijk niet altijd gemakkelijk over een hek heen. Hierbij geldt natuurlijk ook dat het gevaarlijk kan zijn om het hek niet open te breken. Als brandweerman wil je namelijk iedereen veilig stellen en dat gaat lastig als er meerdere mensen over het hek getild moeten worden.