Hoe verklein je de kans op inbraak?

Als je leest hoeveel inbraken er nog dagelijks gepleegd worden, dringt zich automatisch de vraag op of jouw woning voldoende beveiligd is tegen ongewenst bezoek. In de meeste gevallen zal dit helaas onvoldoende zijn. Inbrekers slagen er nog steeds in om doelwitten te vinden waar ze snel en makkelijk binnen raken en waar ze de kans krijgen om een ware ravage aan te richten. Emotioneel, materieel en financieel heeft een inbraak grote gevolgen die niemand wil dragen. De kans op een inbraak kun je nooit tot nul herleiden, maar je kunt er wel alles aan doen, zoals camerabeveiliging en goed hang- en sluitwerk, om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Het zou zomaar kunnen dat ze beslissen jouw woning aan zich voorbij te laten gaan. 

Met deze tips zorg je voor een verhoogde beveiliging

Eens je beslist hebt dat het de hoogste tijd is om iets aan de beveiliging van je woning te doen, is de vraag natuurlijk hoe je dit kunt doen. Met de tips hieronder helpen we je graag al even op weg.

Zorg ervoor dat alle deuren en ramen slotvast zijn

Het klinkt logisch om alle deuren en ramen te sluiten voor je je woning verlaat, toch leert de praktijk dat inbrekers nog al te vaak gewoon een woning kunnen binnen raken zonder er ook maar enige moeite voor te moeten doen. Meestal denk je er wel aan je voordeur te sluiten, maar wat met je achterdeur en de ramen? Die ontsnappen te vaak aan de aandacht. Maak er een goede gewoonte van om iedere keer als je je woning verlaat even een rondje te doen om alle mogelijke toegangspunten af te sluiten.

Investeer in camerabeveiliging

Investeren in camerabeveiliging is wellicht de meest doeltreffende actie die je kunt ondernemen om je woning beter te beveiligen. Niet alleen zal die camerabeveiliging een preventief effect hebben, het is ook een handige manier om informatie over verdachte situaties in en rond je woning meteen door te geven aan de politie voor verder onderzoek. Heb je camerabeveiliging geïnstalleerd? Maak dit dan gerust kenbaar aan je woning zodat inbrekers alvast ontmoedigd worden. Ben je zelf niet in de mogelijkheid de informatie van je camerabeveiliging op te volgen? Schakel de hulp van een externe meldkamer in. 

Zorg voor doeltreffende buitenverlichting

Inbrekers zijn als de dood voor goed verlichte plaatsen en dat kun jij inzetten in je strijd tegen een mogelijke inbraak. Door je woning en je tuin voldoende te verlichten, vergroot je voor een inbreker de kans dat hij betrapt wordt en zal je woning al meteen heel wat minder aantrekkelijk zijn. Je kunt kiezen voor verlichting die je zelf in- en uitschakelt, maar nog beter is het om te werken met sensoren die reageren op de minste beweging. 

Wees voorzichtig met de informatie die je deelt

Het is nooit goed om aan iedereen die het wil horen te vertellen wanneer en voor hoe lang je op vakantie vertrekt of er een weekendje op uit trekt. De kans dat deze informatie in verkeerde handen valt, is lang niet uit te sluiten en de gevolgen laten zich al raden. Inbrekers die te horen krijgen dat je enkele dagen of zelfs langer niet thuis bent, zullen hier handig gebruik van maken. Wees dus altijd voorzichtig met wat je aan wie vertelt en al helemaal met wat je deelt op je sociale media. Wat je natuurlijk wel mag delen, is dat je woning voorzien is van camerabeveiliging.